haazaa kalaamu robbi

Monday, February 1, 2010

Selingan

Assalamualaikum,
Sekali jemaah sampai satu kampung,
Diberitahu seorang tu dah lama tak datang masjid wpun untuk solat Jumaat.
Jom khususi...tanya kenapa?
Dijawabnya, kalau i pg masjid semua orang dok tengok i...
Pujuk, pujuk, sedia...
Sampai dalam masjid, orang dok perhati...cuak dah teman...
Xpe xpe...dah lama tak dtg memang org tengok...
Solat berjemaah...okay je...
Imam pun bagi salam belah kanan...assalamualaikum warahmatullah...
Dia pun bagi salam tapi...SEBELAH KIRI...

Wassalam,
p/s : Belajar bior betul2 cara solat...

5 comments:

akuhuduh said...

my comment is the that this thus no comment

seorangnenektua said...

nenek pun sama gak 'no comment'
pasal mungkin nenek okay disini tapi hancur disana,kita sedang belajar dan belajar dan belajar!
Alhamdulillah,Allah jadikan kehadiran jemaah usaha atas iman ke kampung itu asbab untuk dia belajar ilmu.Mahal tu!.Pilihan Allah!

ziarah76 said...

macam kenal je orang dalam gambar tu...
hubby ke tu?

Anak Pendang Sekeluarga said...

salam...wanita punya fikir meliputi seluruh alam....firaun pun tumbang.......hu3 hebat la wanita...........tambah2 yang ada fikir dan bimbang melihat keadaan umat....

Umma-ali said...

Salam semua,
Jemaah dah pindah ke rumah lain baru dpt lyn blog...
Akuhuduh...thanx for not commenting...huh!
Nenek...huh jugak...hehe...
Ziarah76...waa!tlupe ada blogger knl dia...tp ada makna buh gmbo dia tu...jek sikitlah...
Anak Pendang Sekeluarga...Al mar atu imaadul bilad...izaa fasadat fasadatil bilad, wa izaa soluhat soluhatil bilad = wanita tiang negara, apabila ia rosak, maka rosaklah negara...dan apabila ia soleh maka solehlah negara > kata2 hukama' Islam dipetik dari kitab alhijab.

haazaa kalaamu robbi