haazaa kalaamu robbi

Thursday, September 16, 2010

pokok kurma dah berbuah!!!

Assalamualaikum wrbt,

Hmm...lama tak update blog ni...
kengkadang rasa malas nak layan lagi.
letih benau jadik nenek ni,
tambah pulak musim ramadhan dan syawal...
usia pun semakin hampir setengah abad...
kudrat pun makin berkurangan...

Tapi!!!
ada gak tapi nya tuuu...
iyelaa tunaikan hajat seorang islam,
dapat pahala 10 tahun iktikaaf,
satu hari iktikaaf ganjarannya...
dijauhkan dari neraka sejauh 3 parit/trenches...
jarak antara parit2 tu sama jarak antara langit dan bumi...
congak2 3x365x10...alaa korang kire laa sendiri!
nenek ni dah kelabu mata nengok screen ni...
xpe, sambung citer sikit lagi...

alkisah datuk @ suami nenek ni laa...
baru dapat gambar2 dari rakan sekurma dia di kelantan nun...
haa laa mintak jasa baik kita buatkan entri pasal pokok kurma ni.
ha'ah laa dah berbuah pokok2 kawan tu!!!
jap lagi kita layan gambar2 tu yek!
caya, jangan tak caya...
kurma boleh berbuah di tanah tumpah darahku ini...

promosi! promosi!
sapa nak beli pokok kurma,
jangan malu2,
tekan aje cellphone anda...
013 647 6591

layannn....
ngantuknya....
gambar cucu?
hmm...nanti ye...
pokok kurma datuk kena layan dulu ni...
hehe...

wassalam...

1 comment:

ziarah76 said...

subhanallah,
Allah Maha Besar

haazaa kalaamu robbi