haazaa kalaamu robbi

Friday, July 3, 2009

HARI JUMAAT

Kelebihan membaca surah Al-Kahfi pada hari Jumaat dgn istiqomah ialah ALLAH akan pancarkan nur dari org itu sehingga ke Kaabah dan sentiasa diberi hidayat kepada pembacanya.
Banyakkan solawat kerana ini ialah hari mulia dikurniakan ALLAH untuk ummat ini.
Tapi syaitan tipu kita dgn merasakan bahwa ini hari2 biasa saja spya kita terhindar dari kelebihan2 hari Jumaat.
Sesiapa yang bersuci dgn sempurna dari rumahnya dan berjalan ke masjid awal2 lagi, setiap langkahnya mendapat pahala setahun ibadat, berpuasa siang, dan bersolat malam.
Ada lebih 40 kelebihan Jumaat drpd hari2 yg lain...SubhanALLAH!
Semoga ALLAH beri taufiq kpd kita untuk amal dan sampaikan...

4 comments:

izat said...

Assalamualaikum kak ummi,
Ya, moga2 Allah beri taufiq untuk saya sekeluarga dan semua utk amalkannya..

Ijtima' esok, saya pulak yg rasa exited,harap, tercapai matlamat ijtimak tahun ni..

Kak ummi sebaya ngan abg sulung saya..dia pun study kat us gak dulu, tapi kak ummi dpt menantu awal lagi lah..he he.

umi-ali said...

Waalaikumussalam,curi2 masa ni adap lptop..anak2 ada uma x menang tgn mlyn... ijtimak dah berlalu tp ada ijtimak lagi yg kita semua pasti hadir...mahsyar, selalu ingat2kan tu spya kita selalu bersedia... akak bljr di nebraska pastu pindah missouri dpt degree kat situ la.Abg izat bljr mana? kot kenal ke tp us kan besar...

izat said...

Assalamualaikum kak umi,
Tak pastilah tptnya kat mana, tp dia belajar kat uni. of toledo. He he tpt tak tahu..dia pun ambik civil eng. gak..
Betul kan mahsyar tu 'perhimpunan terbesar'. Tu dah final lah tuh..Aduih...

umi-ali said...

wslm, univ of toledo,ohio lah tu...
akk univ of missouri-rolla,missouri.
sebelum tu univ of lincoln,nebraska.
sebelum tu doane college, crete, nebraska.
dok keje pindah randah je...smpai 5 thn duk u.s. tp puas jg bjln jelajah u.s. smpi canada. X cukup tu, pg oregon lak n travel lg ke california smpi ke L.A.
Laa ni dah tak jalan2 mkn angin lg, tp jln2 buat dkwah...ya ALLAH taburkan rezqiku di serata dunia spya dpt ku jejaki hingga ke hjg2 dunia utk sebarkan agama...amin.

haazaa kalaamu robbi